Moderne architectuur in Valencia

door Wilco
Wilco
wilco has not set their biography yet
Gebruiker is momenteel offline
op mrt 26 in Beeldenblog 0 reacties

Voor degenen die van moderne architectuur houden is een bezoek aan Valencia (Spanje) aan te bevelen. De overheid heeft daar de rivier de Turia omgeleid en in de drooggelegde rivierbedding een prachtig groen stadspark (De Jardines del Turia) met een serie moderne gebouwen neergezet (La Ciudad de las Artes y las Ciencias: de Stad van Kunst en wetenschap).

De mix van een historisch stadscentrum en een groot groen stadspark met prachtige moderne gebouwen, hebben mij overtuigd om nog eens terug te gaan. Daarnaast heeft Valencia ook nog 15 km stadstrand met meer dan 300 zonnige dagen per jaar, maar voor mij belangrijker, er is ook een spoorlijn die omgebouwd is tot fietspad en die door de heuvels naar het achterland leidt. 

Het Palau de les Arts is een centrum voor podiumkunst. Het is echter de vormgeving die mijn hart heeft gestolen. Als je er omheen loopt, zie dat het van elke zijde even grandioos is!

 

Een genot om naar te kijken.

Ik zeg niet dat het de mooiste kant is, maar wel de meest dominante!

 

Van twee zijden gefotografeerd.

L'Umbracle is een driehonderd meter lange promenade met palmbomen en werk van plaatselijke kunstenaars. De verhoogde wandelroute geeft een mooi uitzicht over het complex.

Als je er doorheen loopt lijkt het, door de overhangende constructie, alsof je in de biotuin van een gigantisch scienefictionship bent. 

In het l'Hemisferic worden lasershows en Imax-films vertoond en het kan ook als een planetarium dienen. Het doet me van voren denken aan een grote moderne kever.

Of toch een moderne Nautilus? De structuur die achter aan het l'Hemisferic vast zit is het Museo de las Ciencias, het wetenschapsmuseum waar je zelf kunt experimenteren. Het heeft wel wat weg van onze Deltawerken.

  

Tot zover dit prachtige complex. Er schijnt inmiddels nog een mooi gebouw bijgebouwd te zijn. Daarnaast heeft Valencia nog tal van andere musea en galerieën. Al met al een stad die de moeite waard is. De volgende keer neem ik ook de fiets mee, want dat fietsspoorlijntje...

Tags: Niet getagged

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast zondag, 21 juli 2024