Home Beelden blog Wilco La Palma: mozaiëk

La Palma: mozaiëk

door Wilco
Wilco
wilco has not set their biography yet
Gebruiker is momenteel offline
op jan 13 in Beeldenblog 2 reacties

 door gastblogger Margo van Vegchel - www.ateliervanvegchel.nl

De winter is voor een aquarelist een lastige tijd, tenminste als je zoals ik buiten wilt werken. Er is weinig licht, de aquarelverf droogt niet en het is koud. Daarom moet ik dan altijd een paar weken naar een warm land. Daar trek ik er op uit, maak ik dagelijks schetsen en bedenk ik projecten en werk die uit, zodat mijn bedrijf blijft draaien. Veel aquarellen die ik maak en verkoop komen voort uit mijn zomerse weken in de winter.

Dit keer ben op de Canarische eilanden verzeilt geraakt. La Palma is met Transavia relatief goedkoop te bereiken, er is veel te zien en het is in januari gemiddeld 20 graden, dus mijn vingers en zijn dan lekker soepel om te kunnen schetsen en schilderen. Over mijn schilderwerk later meer. Vandaag een blog over mozaiëk.

Met meer dan honderduizend mozaiëksteentjes en veel geduld beeldhouwde de Palmeese kunstenaar Luis Morera het prachtige plein Plaza de Glorietta in het gehucht Las Manchas de Abajo. Het doet denken aan het park van Gaudi in Barcelo, maar dan kleiner en zonder de toeristen. Het plantsoen sluit heel mooi aan op het plein. Hieronder de fotoreportage van plein en plantsoen waar ik een paar uur heerlijk heb zitten schetsen.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: Niet getagged

Reacties

joep maandag, 14 januari 2013 Antwoord

Wat een prachtige mozaiëken !

hans donderdag, 23 mei 2013 Antwoord

Schitterend zeg!

Laat uw reactie achter

Gast maandag, 27 maart 2023