Home Beelden blog Wilco Kleurverschil droog en nat!

Kleurverschil droog en nat!

door Wilco
Wilco
wilco has not set their biography yet
Gebruiker is momenteel offline
op feb 20 in Beeldenblog 0 reacties

Het was vandaag een korte beeldhouwsessie. Ik start altijd met een kijkronde per beeld, waarbij ik de steen op een draaischijf plaats en al ronddraaiend bekijk. Zo ontstaat een driedimensionale visualisatie en kan ik zien of de diverse zijden van elke beeld op elkaar aansluiten en of ze voldoende spannend zijn. Ik kijk bijvoorbeeld of lijnen, golven en bewegingen door (moeten) lopen en hoe vlakken op elkaar aan te laten sluiten of tegen elkaar zetten. Vaak maak ik dan ook foto's, vandaag voor het eerst met mijn mobieltje.

Het is altijd een moment van bezinning. Hoe staat je beeld er bij en hoe ga je er mee verder?
Tijdens deze kijksessie bleek de rits van mijn oude winterjas het te hebben begeven. Ik had geen alternatief in de kast en moest dus snel op en neer naar de Boerenbond voor een nieuwe jas.

Ik heb daardoor weinig kunnen doen aan 'De Wing'! Alleen één vlak verder uitgediept en holler gemaakt. Tijdens de tweede kijkronde, bleek het wel een toevoeging. Doordat de verstoring in het vlak was opgeheven, kreeg ik een betere kijk op wat er nog aan het beeld moet gebeuren.

Het beeld op de foto's is van een collega. Het is min of meer af, er zijn alleen nog een serie schuurrondes nodig. Voor de beste visuele ervaring heb ik het beeld natgemaakt, waardoor de kleur veel beter uitkomt. Maar water verdampt snel. Het zelfde effect krijg je door na het schuren het beeld in de was te zetten en dan is het effect blijvend. 

Een foto van het droge en van het natte beeld.

 

 

Tags: Niet getagged

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast zaterdag, 24 februari 2024