Home Beelden blog Wilco 'Free Wing' nadert zijn einde

'Free Wing' nadert zijn einde

door Wilco
Wilco
wilco has not set their biography yet
Gebruiker is momenteel offline
op mei 06 in Beeldenblog 0 reacties

Het begint nu dan toch eindelijk op te schieten met het beeld 'Free Wing'. De (grove) vorm is eindeloos bijgewerkt tot hij bijna perfect is. De aerodynamica klopt nu! Nu is het een kwestie van voorzichtig de breekbare randen bijwerken en de door een grote vijl veroorzaakte grove groeven wegraspen met een fijne kleine vijl, zodat ik straks minder schuurwerk heb.

   

Het werk aan de kwetsbare randen is problematisch. Hier en daar zitten putjes in  de steen, vaak onverwacht ontstaan door het grovere werk aan een andere zijde. Ik hoop dat ik ze er allemaal uit krijg.

Aan twee kanten loopt er een stenen band over het beeld, zowel horizontaal als verticaal. Hier en daar staat nog een potloodlijn als teken dat er op die plek nog 'werk aan de winkel' is.
Het is heel lastig om die band overal even breed te krijgen, omdat hij rond loopt. Werken met hamer en beitel is geen optie meer, daarvoor is het beeld en zijn de banden te kwetsbaar (er zijn al een tijdje enkele haarschuurtjes zichtbaar), dus is het een kwestie van voorzichtig met de beitel schrapen.

 

Tags: Niet getagged

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast zondag, 21 juli 2024